Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Wie is het? De consultatiebureau arts

Het consultatiebureau is een medisch instituut binnen de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) dat de medische basiszorg voor alle kinderen tussen de 0 en 4 jaar oud verzorgd. Zodra een kindje is geboren en ingeschreven staat in de gemeente waar hij/zij woont, neemt een medewerker van het consultatiebureau contact op. Op het consultatiebureau werkt een Consultatiebureau Arts, wijkverpleegkundige en een assistente. In dit artikel leggen we uit wat de consultatiebureau Arts, ook wel CB-arts, doet.

Eerste bezoek

Wanneer de baby ongeveer vier weken oud is, vindt het eerste bezoek aan het consultatiebureau plaats. In dit eerste gesprek met de CB-arts krijgt hij/zij naar de groei en de ontwikkeling van de baby, de grove alsmede de fijne motoriek, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de spraak- en taalontwikkeling. Daarnaast doet de CB-arts lichamelijk onderzoek en vraagt hij/zij toestemming om te vaccineren. Alle bevindingen worden door de CB-arts in het groeiboekje genoteerd.

Vervolg bezoeken

Tot de leeftijd van ongeveer een half jaar wordt iedere maand een bezoekje ingepland. Iedere keer zal de CB-arts het kindje wegen en meten en worden eventuele inentingen toegediend.

Na een half jaar tot ongeveer de leeftijd van veertien maanden vindt er iedere twee a drie maanden een controle moment plaats op het consultatiebureau. Deze bezoekjes zijn natuurlijk ook een goede gelegenheid om eventuele vragen te stellen en advies in te winnen over bijvoorbeeld voeding, verzorging en slaapgedrag.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Gemert!
Lees meer
Samen
Samenwerkingen
Om jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit kraamzorg en continuïteit van zorg, staat een goede samenwerking tussen IVT kraamzorg en andere zorgverleners binnen de geboortezorg voorop.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van IVT Kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden en 'papa' blogger allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg