Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Wie is het? De gynaecoloog

Een gynaecoloog, ook wel een vrouwenarts genoemd, is een specialist op het gebied van gecompliceerde of risicovolle zwangerschap. Een gynaecoloog is als arts medisch bevoegd en bekwaam om onderzoek en ingrepen te doen die een verloskundige niet kan en/of mag doen.

Voor de zwangerschap

Sommige koppels komen in contact met de gynaecoloog voor de zwangerschap. Dit zijn koppels met een kinderwens waarbij de zwangerschap (nog) uitblijft). De gynaecoloog adviseert en behandelt deze koppels.

Gedurende de zwangerschap

In principe neemt de verloskundige de begeleiding van de zwangerschap op zich. Echter in bepaalde situaties wordt doorverwezen naar de gynaecoloog. Redenen hiervoor kunnen zijn een te hoge bloeddruk, meerling zwangerschap, zwangerschapsdiabetes of dreiging van een miskraam. Vaak gebeurt een doorverwijzing uit voorzorg en is er dus niet altijd reden tot paniek.

Begeleiding tijdens de bevalling

De gynaecoloog begeleidt gecompliceerde zwangerschappen tijdens de bevalling. Dit kan een natuurlijke bevalling zijn, maar ook een keizersnede voert de gynaecoloog uit.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg