Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Wie is het? De huisarts

Indirecte rol

Tijdens de zwangerschap speelt de huisarts een meer indirecte rol. De huisarts begeleidt een zwangerschap namelijk alleen wanneer er geen verloskundige in de buurt is gevestigd. Toch is het belangrijk om de huisarts (telefonisch) te informeren over de zwangerschap. De huisarts kan dan namelijk rekening houden met de zwangerschap wanneer bijvoorbeeld medicijnen voorgeschreven dienen te worden. Want ook tijdens de zwangerschap kun je ziek worden en kan het daardoor noodzakelijk zijn dat je antibiotica voorgeschreven krijgt. De huisarts weet precies welke medicijnen zwangere wel en niet mogen hebben. Tot slot kan de verloskundige je doorverwijzen naar de huisarts wanneer zij twijfelt of bepaalde klachten wel bij de zwangerschap horen.

Eerste controle

Wanneer je de huisarts informeert over je zwangerschap kan de assistent je verzoeken om langs te komen. Veelal controleert de huisarts of assistente de bloeddruk, stelt het ijzergehalte vast en noteert het gewicht. Tevens wordt de uitgerekende datum gecontroleerd. Sommige huisartsen vinden een dergelijk bezoekje niet nodig en verwijzen je direct door naar de verloskundige. In principe ben je vrij om zelf een verloskundigenpraktijk te kiezen en kun je direct contact met je opnemen.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg