Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Wie is het? De kinderarts

Tijdens de zwangerschap komt de kinderarts niet in beeld. Echter na de bevalling kan men in contact raken met een kinderarts wanneer er sprake is van een ziek kind. De leeftijd waarin de kinderarts een ziek kind behandelt, loopt sterk uiteen. Het kan zo wel gaan om veel te vroeg geboren kindjes (vanaf de 24ste tot de 26ste week van de zwangerschap ongeveer) tot en met jong volwassenen van 18 jaar.

De zorg voor te vroeg geboren baby’s en kindjes die een slechte geboorte hebben gehad wordt neonatologie genoemd. Daarnaast houdt de kinderarts zich bezig met infecties, aangeboren afwijkingen, groeiproblemen, stofwisselingsziekten, nierziekten, hartziekten, maag- , darm- , leverziekten, zenuwafwijking en kanker. Het is belangrijk dat de kinderarts de ontwikkeling van het kindje in de gaten houdt, zeker als ze ziek zijn. Het enige wat de kinderarts (meestal) niet doet is het opereren. Dat wordt overgelaten aan de kinderchirurg.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg