Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Wie is het? De lactatiekundige

Een lactatiekundige is een borstvoedingsspecialist. Ze bestudeert het proces en de praktijk van borstvoeding en is daardoor de persoon om (aanstaande) moeders te begeleiden bij het geven van borstvoeding. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de geleerde kennis van de menselijke lactatie, anatomie, fysiologie, immunologie, voedingsleer en gedragswetenschappen. Een lactatiekundige heeft het recht op het dragen van deze titel na het behalen van het internationaal erkende diploma IBCLC (International Board Certified Lactation Consultants). Iedere vijf jaar vindt een recertificering plaats en iedere tien jaar doet de lactatiekundige opnieuw examen om deze titel te mogen behouden.

Lactatiekundige van IVT kraamzorg

Om onze cliënten optimaal te kunnen ondersteunen bij het geven van borstvoeding heeft IVT kraamzorg een eigen lactatiekundige in dienst. Onze lactatiekundige verzorgt onder andere borstvoedingscursussen om aanstaande ouders voor te bereiden op het de borstvoedingsperiode, maar ook om te informeren wanneer men nog twijfelt zodat een juiste keuze, dan wel voor borst- of flesvoeding, kan worden gemaakt.

Tijdens de borstvoedingsperiode staat de lactatiekundige klaar voor advies, ondersteuning en begeleiding en kan desgewenst een telefonisch consult of een huisbezoek worden ingepland. Meer informatie over onze lactatiekundige vindt u op de website Advies Borstvoeding.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg