Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Wie is het? De verloskundige

De verloskundige is tijdens de verschillende stadia van de zwangerschap betrokken en heeft een controlerende functie om eventuele complicaties tijdens de zwangerschap te voorkomen of vroegtijdig te behandelen. De verloskundige is er voor opgeleid om zowel moeder en kind tijdens de bevalling in de gaten te houden en de bevalling te begeleiden.

Direct betrokken tijdens de zwangerschap

Vanaf het begin begeleidt de verloskundige de zwangerschap. Tijdens de eerste fase van de zwangerschap wordt met name het verloop van de zwangerschap besproken, berekend wat de uitgerekende datum is en tijdens de eerste echo (rond de achtste of negende week van de zwangerschap) wordt o.a. bekeken of het hartje klopt. Daarnaast informeert de verloskundige over een gezonde levensstijl tijdens de zwangerschap en welke voorbereidingen getroffen dienen te worden voor de bevalling. Natuurlijk kan zij ook al je vragen beantwoorden. Naarmate de zwangerschap duurt voert de verloskundige regelmatig controles uit bij het ongeboren kindje en de moeder. Op deze manier weet de verloskundige precies hoe de zwangerschap verloopt en kan zij ingrijpen daar waar nodig.

Begeleiding tijdens de bevalling en kraamtijd

De Verloskundige begeleidt de bevalling, zowel thuis als in het ziekenhuis mits de bevalling probleemloos verloopt. Is dit niet het geval dan wordt de gynaecoloog ingeschakeld.

Gedurende de kraamtijd begeleidt de verloskundige samen met de kraamverzorgende de kraamvrouw en de pasgeboren baby. Tot slot vindt ongeveer zes weken na de bevalling de nacontrole plaats waarbij de verloskundige de complete zwangerschap evalueert. Ook de bevalling en kraamtijd komen hierbij aan bod. Tevens checkt de verloskundige of de kraamvrouw voldoende snel herstelt van de bevalling.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Gemert!
Lees meer
Samen
Samenwerkingen
Om jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit kraamzorg en continuïteit van zorg, staat een goede samenwerking tussen IVT kraamzorg en andere zorgverleners binnen de geboortezorg voorop.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van IVT Kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden en 'papa' blogger allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg