Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Wie is het? De wijkverpleegkundige

Op het consultatiebureau werkt naast de CB arts ook de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige komt doorgaans eerder in beeld dan de consultatiebureau arts.

Hielprikje

In de eerste week na de geboorte komt de wijkverpleegkundige om voor het hielprikje. Het bloed uit de hiel wordt gescreend op verschillende aandoeningen. Geen bericht van de uitslag, betekent goed bericht dus alles is in orde.

Intake gesprek

Ongeveer in de tweede week na de geboorte komt de wijkverpleegkundige meestal langs om wat uitgebreider kennis te maken. Tijdens dit gesprek wordt tevens uitgelegd wat het consultatiebureau allemaal doet. Ook wordt het groeiboekje gegeven die straks bij ieder bezoek aan het consultatiebureau meegenomen dient te worden. Hierin wordt de groei en ontwikkeling van het kindje bijgehouden. Tevens geeft de wijkverpleegkundige informatie over het inloopspreekuur van het consultatiebureau. Tijdens dit spreekuur kan men, zonder afspraak, terecht voor alle vragen.

Vaccinaties

Al vanaf enkele weken oud start – na toestemming van de ouder(s) het vaccinatieprogramma. Naast de consultatiebureau arts mag ook de wijkverpleegkundige de vaccinaties toedienen.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg