Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Babyproof vakantiebestemmingen

Je eerste vakantie met de kleine is altijd spannend. ”Waar kunnen we nu allemaal heen?”, is dan de eerste vraag. Gelukkig zijn er, met een klein beetje aanpassen en flexibiliteit, nog veel vakantiebestemmingen met een baby mogelijk. De baby slaapt nog een groot deel van de dag in de wieg, kinderwagen of drager, zodat je zelf ook veel tijd hebt om te genieten.

Onderstaand wereldkaartje geeft aan welke landen de meeste geschikte en leuke vakantiebestemmingen zijn met een baby. Hoe donkerder groen, hoe meer geschikt de vakantiebestemming voor ouders met een baby.

vakantiebestemmingen met baby

Meest geschikt: omringende landen

De meest geschikte vakantiebestemmingen voor ouders met een baby zijn Nederland en de omringende landen, omdat deze gemakkelijk te bereiken zijn binnen een niet al te lange reistijd. Tevens is de hygiëne goed en zijn voorzieningen voor jonge kinderen in ruime mate aanwezig. Omdat je (nog) niet gebonden bent aan de schoolvakanties, kun je veel geld besparen door net ervoor of erna op vakantie te gaan. Alleen met het weer moet je soms een beetje geluk hebben wanneer je dicht bij huis blijft.

Geschikt met wat voorbereiding

Met iets meer voorbereidingen zijn ook de bekende zonbestemmingen die iets verder weg liggen geschikt. In Italië, Spanje, Griekenland en Turkije zijn voldoende kindvriendelijke hotels en campings te vinden. Er zijn zelfs hotelketens die zich speciaal richten op ouders met jonge kinderen. Ga je met de auto wat verder weg op vakantie, laat je baby dan niet te lang in de maxi-cosi zitten. Maak een tussenstop of neem een auto-wieg. Natuurlijk kun je ook met je baby per vliegtuig afreizen naar de vakantiebestemming. Een voordeel is dat kinderen tot 2 jaar vaak gratis mogen meevliegen!

Wil je liever op vakantie naar een bestemming buiten Europa, dan zijn westerse landen zoals Amerika en Canada goed te bereizen en de voorzieningen zijn uitstekend. Wanneer je met een camper reist, kan je baby bovendien lekker slapen terwijl je ondertussen naar de volgende bestemming rijdt. Goed bereisbare landen vind je ook in Zuid-Oost Azië: Thailand en Maleisië kennen westerse voorzieningen en een goede infrastructuur. Bovendien zijn de lokale mensen vaak dol op (kleine) kinderen en zullen ze dan ook van alles voor je willen regelen, zodat jullie volop kunnen genieten van de vakantie.

Geschikt voor gevorderde reizigers

Hebben jullie al wat reiservaring en wil je samen met je kindje een nieuw land ontdekken? Kijk dan is naar één van de lichtgroen gekleurde landen. Deze landen (o.a. Costa Rica, Japan, Zuid-Afrika en Baltische staten) zijn redelijk goed te bereizen en de voorzieningen zijn er ook redelijk. Wel is enige reiservaring en flexibiliteit gewenst omdat je met een baby nu eenmaal minder tolerant bent voor onverwachte situaties.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg