Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zon, zee & zwanger: Grenscontrole

Ouders die een andere achternaam hebben dan hun kinderen, lopen bij grenscontroles steeds vaker tegen problemen aan.

Om te bewijzen dat ze daadwerkelijk de vader of moeder zijn, wordt er gevraagd naar een geboorteakte. En naar verwachting zal dit vanaf juni 2012 alleen nog maar meer gebeuren. Vanaf dan moet namelijk ieder kind een eigen reisdocument hebben.

Als een ouder met een kind reist dat een eigen paspoort heeft en hier staat een andere achternaam in, dan kan dat bij de grens als verdacht worden beschouwd. Om problemen te voorkomen is het daarom verstandig om een geboorteakte van je kindje te kunnen overleggen.

Dit is een akte die na aanleiding van de geboorte van een kind wordt opgemaakt door een ambtenaar van de burgerlijke stand. Op deze akte staat de voornaam, achternaam, het geslacht, wie de ouders zijn, de geboortedatum en de geboorteplaats vermeld. Een geboorteakte wordt ook wel het geboortebewijs genoemd.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg