Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zon, zee & Zwanger: Vliegen met je baby

Vanaf welke leeftijd?

Pasgeboren baby’s mogen vanaf zeven dagen oud vliegen op voorwaarden dat de bevalling zonder complicaties is verlopen. Echter het is beter om te wachten totdat je kindje zes weken oud is in verband met de rijping van de longetjes. Voor lange afstandsvluchten wordt aangeraden te wachten tot ze tien maanden oud zijn. Informeer altijd bij de luchtvaartmaatschappij naar de actuele regels.

Voordelig vliegen

Tot twee jaar kan je kindje vaak tegen een sterk gereduceerd tarief meevliegen. Profiteer van dit voordeel en trek er op uit met het vliegtuig.

Wel of geen zitplaats?

Reist je baby mee op een speciaal baby-vliegticket dan heeft je kleintje in principe geen recht op een eigen stoel. Mocht de vlucht niet volgeboekt zijn, dan kan het (cabine)personeel proberen de indeling zo te maken, dat er een lege stoel naast jullie is.

De meeste vliegtuigen bieden op de voorste rijen van de cabine de mogelijkheid om een babybedje / bassinet te gebruiken. Dit is echter alleen geschikt voor een baby tot een paar maanden oud en binnen een bepaald gewicht en lengte. Ook is er maar een beperkt aantal bassinets per vliegtuig. Een bassinet dien je vooraf bij de luchtvaartmaatschappij aan te vragen. Is er geen bassinets aanwezig of is je kindje al te zwaar? Dan dient je kindje op je schoot mee te reizen. Van het cabine personeel ontvang je dan een speciale vlieggordel voor je kleintje.

Last van de oortjes?

Ook baby’s kunnen last krijgen van de oren tijdens het opstijgen, maar vooral bij het landen. Lastig bij de allerkleinste is dat ze niet (goed) kunnen aangeven waar ze last van hebben (grijpen ze naar de oren dan weet je het zeker!) en de trucjes niet kennen die wij als volwassen toepassen. De beste middelen zijn een fopspeen of je kind laten drinken uit een beker waar flink op gezogen moet worden (babyflesje of anti-lekbeker).

Babyvoeding mee aan boord

Er gelden strenge regels voor het meenemen van vloeistoffen aan boord. Echter voor babyvoeding zijn er uitzonderingen. Vraag altijd bij de vluchtvaartmaatschappij naar de actuele regels en welke voorzieningen er aan boord van het vliegtuig zijn, bijvoorbeeld of gekookt water beschikbaar is.

Reiswieg, maxi-cosi of buggy mee

Reis je met een kleintje dan heb je vrijwel altijd iets bij je om je kindje in te vervoeren. Afhankelijk van de grootte mag je het meenemen als handbagage. Bij grote objecten zoals een complete wandelwagen, mag je gebruiken tot aan de gate waarna deze het ruim in gaat.

Knuffels

Hoe klein ze ook zijn, je kindje heeft vast al een vertrouwde (lievelings)knuffel. Deze knuffel kan een hele steun zijn in een vreemde omgeving zoals een vliegtuig. Neem de (lievelings)knuffel altijd mee in de handbagage. Mocht de koffers uit het ruim namelijk zoek raken, dan is je kindje ontroostbaar.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg