Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zwanger in de zomer: 6 verkoelende tips!

Op de warmste dagen van het jaar kan het best zwaar zijn om zwanger te zijn. Hier zijn zes tips om het hoofd koel te houden tijdens de zomer.

1. Zwanger in de zomer

Sommige zwangeren zweren erbij: je voeten in een emmer ijswater. Het helpt je lichaamstemperatuur in bedwang te houden en het gaat opgezwollen voeten tegen. Een koud nat washandje in je nek of op je voorhoofd houdt je ook koel. Verder kun je het water opzoeken om in rond te dobberen. Niet alleen koel je daardoor af, het water maakt je ook bijna gewichtloos en dat is een prettige verlichting voor je spieren en gewrichten.

2. Drink genoeg

Je lichaam heeft vocht nodig om de warmte weer kwijt te kunnen via transpiratie. Ben je zwanger in de zomer? Drink dan minimaal twee liter vocht per dag, zoals vruchtensap, water, thee en sportdrankjes. Zorg dat je een flesje water bij de hand hebt als je ergens naartoe gaat. Ook handig: een vernevelaar waarmee je af en toe fijne waterdruppeltjes in je gezicht kunt spuiten.

3. Pas op met zout

Door de zon kun je meer trek krijgen in zout eten. Probeer toch matig te zijn met zout: je houdt er veel vocht door vast met als resultaat opgezwollen voeten, enkels en vingers. Het is verstandig om strak zittende ringen op tijd af te doen, want je hebt grote kans dat ze je vingers gaan afknellen als die iets opzwellen in de warmte.

4. Los en luchtig

Loszittende kleding van 100% natuurlijke materialen (zoals linnen en katoen) zorgen ervoor dat je minder zweet. Dat helpt hitte-uitslag te voorkomen. Vermijd donkere kleuren, want die trekken de warmte aan.

5. Voorkom inspanning

Natuurlijk, het huishouden gaat door als je zwanger bent. Maar als het warm is, kun je best wat minder actief zijn. Tussen twaalf en drie uur ‘s middags kun je te veel inspanning beter vermijden. Komt er een hittegolf aan met temperaturen boven de dertig graden, dan kun je het beste binnen blijven met eventueel de airconditioning aan.

6. Zwanger zijn in de zomer heeft ook voordelen

Natuurlijk zitten er ook voordelen aan zwanger zijn in de zomer. Je hoeft je niet dik aan te kleden maar draagt luchtige, losse kleding. Als je verlofperiode al begonnen is, kun je lekker met een boek in de tuin of op een terrasje zitten. Zoek je een verkoelend briesje aan het strand? Er zijn mooie bikini’s en badpakken speciaal voor zwangere vrouwen te koop.
Klik hier voor 9 voordelen van zwanger zijn in de zomer!

Bron: Oudersvanu.nl

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg