Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zwanger in de zomer: 9 voordelen!

Hoge temperaturen, zon en een dikke buik. Misschien krijg je het al warm bij de gedachte, maar een zomerzwangerschap heeft zeker ook heel wat voordelen.

1. Bewegen

Bewegen is altijd goed, zeker als je zwanger bent. En zolang het niet te heet is, zijn de zomermaanden ideaal om lekker te gaan wandelen of een stuk te fietsen. Let wel op dat je voldoende water drinkt en zorg dat je tijdens het wandelen stevige schoenen draagt. Ook kun je tussen twaalf en drie uur ‘s middags te veel inspanning beter vermijden. Komt er een hittegolf aan met temperaturen boven de dertig graden, dan kun je beter binnen blijven met eventueel de airconditioning aan.

2. Zwemmen

Een frisse duik is niet alleen fijn als het warm is, zwemmen is ook nog eens een goed manier van bewegen tijdens de zwangerschap. Ook fijn: je bent gewichtloos en voelt je zo licht als een veertje. En dat is zeker aan het einde van de zwangerschap een heerlijk gevoel.

3. Groente en fruit

Niet alleen voldoende bewegen, maar ook gezond eten is extra belangrijk als je zwanger bent. En laat de zomer nou het seizoen zijn dat je het lekkerste verse fruit verkrijgbaar is. Dus verwen jezelf én de baby elke dag met aardbeien, bosbessen, frambozen, bramen of een lekker stuk meloen. Vergeet ook je dagelijks portie zomergroenten niet. Wat dacht je van broccoli, rode biet, komkommer of venkel?

4. Extra vitamine D

Zonnestraling stimuleert de aanmaak van vitamine D, goed voor onder andere de botopbouw van je baby. Even op het terras in het zonnetje zitten is dus niet alleen fijn, maar ook nog eens goed. Overdrijf het niet en smeer regelmatig zonnebrand om het bekende zwangerschapsmasker te voorkomen.

5. Zomerse kleding

Ben je hoogzwanger in de herfst of winter, dan moet je waarschijnlijk een groot deel van je garderobe opnieuw aanschaffen. Vesten, truien, broeken, noem maar op. In de zomer heb je niet meer nodig dan een jurkje en wat andere luchtige items. Zit wel zo lekker en scheelt weer in de portemonnee.

6. Slippers

Ook fijn: je hoeft je opgezwollen voeten niet in sneakers of ander dicht schoeisel te proppen of je in allerlei bochten te wringen om je veters te strikken. Slippers aan en klaar ben je!

7. Bikini

Deze zomer hoef je je buik niet in te houden als je in bikini bent. Sterker nog, je showt je buik nu met trots!

8. Mocktails

Zeker als je zwanger bent is het belangrijk voldoende te drinken. Laat een mooie zomerdag nou het perfecte moment zijn voor een gezonde én lekkere mocktail of smoothie op het terras.
Klik hier voor 7 alcoholvrije cocktails voor zwangere vrouwen! 

9. Babymoon

Nog even samen weg voordat de baby er is? Of je nou naar het buitenland gaat of even weg in eigen land, in de zomer zit je goed.

Bron: Oudersvannu.nl

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg