Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zwanger worden: Zwangerschapstest

Het eerste teken dat je misschien zwanger bent, is het uitblijven van de menstruatie. Tijd voor een zwangerschapstest, een betrouwbare manier om te ontdekken of je echt zwanger bent!

Hoe werkt een zwangerschapstest

Een zwangerschapstest meet of het zwangerschapshormoon HCG in je urine aanwezig is. Zodra een bevruchte eicel zich innestelt in de baarmoederwand begint je lichaam met de aanmaak van dit hormoon.

De uitslag!

De meeste zwangerschapstesten hebben twee vensters. In één venster verschijnt een controle teken (een lijntje of een stipje) dit bevestigt dat je de test goed hebt uitgevoerd. Verschijnt er in het tweede venster ook ‘iets’ (een tweede lijntje, stipje, of plusje) dan is de test positief! Liever meer duidelijkheid? Er zijn ook testen te koop die simpelweg melden ‘zwanger’ of ‘niet zwanger’. Geen twijfel meer mogelijk!

Twijfelgevalletje

Is er nu wel of geen tweede streepje zichtbaar? Ook al is het een vaag streepje, de test is positief! Het kan zijn dat je de test te vroeg hebt gedaan waardoor de HCG spiegel nog laag is. Een andere oorzaak kan zijn dat je op de dag van de test veel hebt gedronken waardoor je urine erg is verdund. Doe daarom enkele dagen later nogmaals een zwangerschapstest.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg