Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zwangerproof vakantiebestemmingen

Verre bestemmingen

Op reis gaan naar een verre, tropische bestemming wordt niet aangeraden als je zwanger bent. Je kunt namelijk niet alle vaccinaties krijgen omdat die schadelijk zijn voor je baby. Vaccinaties tegen DTP, tyfus en Hepatitis A kunnen wel gegeven worden, maar gele koorts en Meningitis worden afgeraden. Probeer landen waar malaria heerst te vermijden, als zwangere vrouw ben je hier extra vatbaar voor. Ook kunnen de medicijnen schadelijk zijn. Anti-malariamiddelen zoals Paludrine en Nivaquine mag je wel nemen als je zwanger bent, maar die bieden geen honderd procent zekerheid.

Duikvakantie

Nog even een sportieve duikvakantie voordat de baby er is, is niet aan te raden. Duiken wordt tijdens de hele zwangerschap afgeraden. Zwangere vrouwen hebben extra risicofactoren als ze duiken die kunnen leiden tot aangeboren afwijkingen bij de baby, of het breken van de vliezen. Neem dus geen enkel risico en boek die duikvakantie pas als je baby geboren is.

Eten & hygiëne

In het buitenland worden de regels omtrent hygiëne vaak niet zo nauw genomen. Let daarom op dat je groenten altijd gekookt en gewassen zijn en je fruit geschild. Ook kraanwater is vaak niet drinkbaar. Kies dus altijd voor mineraalwater uit een flesje, ook als je je tanden poetst. Zorg dat je van te voren wat praktische zinnen in de taal van je vakantieland opzoekt. Eenmaal aangekomen blijkt het namelijk vaak moeilijk om je speciale wensen qua eten goed over te brengen.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg