Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zwangerschapsdementie – tips

Aangezien de zwangerschapshormonen en slapeloosheid de oorzaak zijn van zwangerschapsdementie, is er niet altijd iets tegen te doen. Wel kun je de vergeetachtigheid wat beperken op de volgende manieren:

  • Zie er de humor van in: lach er gewoon om en laat anderen ook meelachen. Wat is er nu zo erg aan dat je je telefoon of afstandsbediening zoekt, terwijl je deze al vast hebt?
  • Wees niet te streng voor jezelf: maak je er niet te druk om. Dit leidt alleen maar tot meer stress. Iets dat je zwangerschapsbrein negatief beïnvloedt en andere zwangerschapskwalen weer verergert.
  • Schrijf belangrijke dingen op: schrijf afspraken of andere belangrijke dingen op. Maak bijvoorbeeld voor elke dag een to-do-lijstje. Zo kun je niet vergeten wat je die dag nog moet doen.
  • Wen jezelf aan om belangrijke spullen als sleutels altijd op een vaste plek neer te leggen. Dit kan je een heleboel frustraties en zoekwerk besparen.
  • Gebruik je online agenda: maak nu eindelijk eens gebruik van de online agenda in je telefoon of tablet. Vermeld hier je afspraken en laat je smartphone je aan zaken helpen herinneren.
  • Neem voldoende rust: als je voldoende rust neemt, laad je je brein op. Zorg er dus voor dat je goed slaapt. Ga desnoods wat vroeger naar bed dan normaal. Slaap overdag eventueel wat bij als je ’s nachts slecht hebt geslapen.
  • Let extra goed op in het verkeer. Lukt het niet om je aandacht er goed bij te houden, vraag dan of iemand anders kan rijden of neem het openbaar vervoer.
  • Eet vette vis
    Er zijn aanwijzingen dat het eten van vette vis helpt tegen zwangerschapsdementie. Dat komt door de Omega-3 vetzuren die erin zitten. De hoeveelheid vetzuren die nodig zijn voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel van je baby, gaan van jouw voorraad in je bloed af. Door vette vis als zalm, tonijn en haring te eten, hou je deze voorraad op peil.

Gelukkig verdwijnt de vergeetachtigheid vanzelf weer. De kans is groot dat je er aan het einde van je zwangerschap al minder last van hebt. Maar helemaal over zal het vaak nog niet zijn. Hou er ook rekening mee dat bij veel vrouwen de vergeetachtigheid na de bevalling niet meteen verdwenen is. Sommige vrouwen houden er nog wel tot acht maanden na de bevalling last van.

Wat betekent zwangerschapsdementie eigenlijk precies en hoe ontstaat het? Lees het in ons andere artikel

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg