Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zwangerschapskwaaltjes: Misselijkheid

De eerste signalen dat je zwanger bent: misselijkheid. Een verschijnsel dat vaak voorkomt in de eerste vier maanden van de zwangerschap en daarna langzaam verdwijnt.

Oorzaak

Je lichaam maakt het hormoon HCG aan, maar ook een laag bloedsuikergehalte kan een rol spelen. Hoewel er vaak wordt gesproken over ochtendmisselijkheid, kan zich op ieder moment van de dag voordoen, met name wanneer je niet (veel) hebt gegeten.

Wat kun je er aan doen?

Eten helpt, maar neem verspreid over de hele dag kleine porties in plaats van drie hoofdmaaltijden. Eet geen scherp gekruid vlees of vette maaltijden en zorg dat je altijd een druivensuiker hebt om eventueel in te nemen.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Gemert!
Lees meer
Samen
Samenwerkingen
Om jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit kraamzorg en continuïteit van zorg, staat een goede samenwerking tussen IVT kraamzorg en andere zorgverleners binnen de geboortezorg voorop.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van IVT Kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden en 'papa' blogger allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg