Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zwangerschapskwaaltjes: Stemmingswisselingen

Een lach en een traan

Het ene moment leef je op een roze wolk, het andere moment barst je zonder duidelijke reden in tranen uit. Stemmingswisselingen zijn een normaal verschijnsel tijdens de gehele zwangerschap, maar komen vooral voor in de laatste drie maanden. Soms gaan deze moment gepaard met huilbuien, angstgevoelens en concentratieproblemen.

Oorzaak

De oorzaak ligt bij de veranderingen in de hormoonspiegel gedurende de gehele zwangerschap. Deze veranderingen hebben een negatief effect op het zenuwstelsel, waardoor je vergelijkbare klachten krijgt als de periode vlak voor je menstruatie. Daarnaast sta je op het punt je leven een compleet andere wending te geven. Het is logisch dat je bijvoorbeeld meer gaat nadenken over de invulling van je ‘nieuwe leven’ of dat je last hebt van angst of bezorgdheid over je kindje of de bevalling.

Wat te doen?

Praat altijd met je verloskundige over deze gevoelend. Onthoud dat ze heel normaal zijn en probeer er niet te veel aandacht aan te besteden, vaak werkt dat averechts.

 

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg