Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zwangerschapskwaaltjes: Zwangerschapsmasker

Het zwangerschapsmasker (ook wel Melasma) is een pigmentstoornis waarbij donkerbruine vlekken op de huid ontstaan.

Oorzaak

Ook dit zwangerschapskwaaltje wordt veroorzaakt door hormonen; in dit geval oestrogeen en progesteron. Beide stimuleren de cellen in het gezicht om meer pigment aan te maken. Hierdoor ontstaan donkerbruine vlekken die men name op het voorhoofd, wangen, rondom ogen en lippen voorkomen. Hoewel een zwangerschapsmasker vervelend is, is het gelukkig niet schadelijk.

Hoe te voorkomen

Wil je een zwangerschapsmasker voorkomen, probeer dan zoveel mogelijk de zon te vermijden tijdens je zwangerschap. Mocht je toch de zon in gaan, smeer je dan in met een hoge factor en draag een hoed of een petje.
Heb je toch een zwangerschapsmasker gekregen? Geen paniek, want meestal verdwijnt het weer vanzelf na je zwangerschap (wanneer de hormoonhuishouding ook weer normaal is).

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Samenwerkingen
Om jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit kraamzorg en continuïteit van zorg, staat een goede samenwerking tussen IVT kraamzorg en andere zorgverleners binnen de geboortezorg voorop.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden en 'papa' blogger allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg