Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

IVT kraamzorg start nieuwe cursussen voor ouder én kind

Jonge moeders, aanstaande vaders én ‘newborns’ komen aan hun trekken in de drie nieuwe cursussen die IVT kraamzorg vanaf 2013 gaat aanbieden. Met de cursussen ‘Bevallen voor 2’, ‘Fit Mama terug in vorm’ en ‘Sleep Well Babymassage’ breidt IVT kraamzorg haar begeleiding en ondersteuning, zowel tijdens als na de zwangerschap, uit.

Samen zwanger, samen bevallen

De cursus ‘Bevallen voor 2’ betrekt de partner actief bij de voorbereiding op de bevalling. “Veel vrouwen vinden het een prettig en geruststellend idee dat hun partner ook weet wat er kan gebeuren tijdens de bevalling”, vertelt Marie-Louise Thomas, docente ‘Bevallen voor 2’. Door praktische informatie leert de partner tijdens de drie bijeenkomsten de mogelijkheden om optimale ondersteuning te kunnen bieden tijdens de bevalling. “De bevalling is iets wat je echt samen kunt doen”, volgens Marie-Louise.

Terug in vorm

De doorlopende cursus ‘Fit Mama terug in vorm’ richt zich speciaal op de net bevallen vrouw. Op swingende muziek wordt gewerkt aan het verbeteren van de conditie en de spieren. “De cursus brengt jonge moeders weer terug in vorm waarbij rekening wordt gehouden met ieders persoonlijke situatie,” aldus Marie-Louise. Zwangere dames konden overigens al enige tijd sporten op hun eigen niveau met de cursus ‘Fit Mama sportief zwanger’.

Ontspannen voor baby én ouder

Sinds jaar en dag genieten ouder en kind al van de informatieve cursus ‘Babymassage’ in de ochtenduren. Babymassage is een prettige en natuurlijke manier om uw kindje te leren kennen. De nieuwe cursus ‘Sleep well babymassage’ richt zich voornamelijk op het aanleren van verschillende zachte massagetechnieken die de ontwikkeling van uw baby bevorderen, maar bovenal ontspannend werken. “De jonge cursisten slapen vaak als een roosje na de cursus!”, vertelt docente Leonie Verhulst uit eigen ervaring. De cursus ‘Sleep Well Babymassage’ vindt plaats in de avonduren.

De nieuwe cursussen rondom zwangerschap starten op verschillende tijdstippen vanaf januari 2013 op onze locatie in ‘s-Hertogenbosch. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website of neem telefonisch contact op via 073-631 2342.

 

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg