Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Keelbacteriën

Borstvoeding kan een gunstige invloed hebben op de bacteriesamenstelling in de keel en neus van baby’s, waardoor de kans op luchtweginfecties wordt verkleind. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling kinderinfectieziekten en immunologie van het UMC Utrecht samen met het Linnaeus Instituut en TNO. De onderzoekers bestudeerden twee jaar lang zestig kinderen, van wie de helft een half jaar borstvoeding had gekregen. Het bleek uit te maken welke bacteriën in de keelholte voorkomen. De onderzoekers vonden twee bacterieprofielen die bleken te ‘beschermen’tegen luchtweginfecties. Kinderen die borstvoeding hadden gekregen, hadden 2,5 jaar keer vaker een dergelijk profiel. Om harde conclusies te trekken, is vervolgonderzoek nodig.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Gemert!
Lees meer
Samen
Samenwerkingen
Om jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit kraamzorg en continuïteit van zorg, staat een goede samenwerking tussen IVT kraamzorg en andere zorgverleners binnen de geboortezorg voorop.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van IVT Kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden en 'papa' blogger allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg