Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kleinere baby’s door crisis

Door economische tegenspoed worden baby’s bijna 4 centimeter kleiner geboren. Het verschil in lengte kan in hun gehele verdere ontwikkeling een rol blijven spelen. Dat blijkt uit onderzoek van the University of California.

De stress die zwangere vrouwen tijdens crisistijd ervaren, heeft nadelige invloeden op het kind dat ze dragen. Zo vielen baby’s 3,7 procent kleiner uit als hun moeder de eerste drie maandan van de zwangerschap met economische problemen kampte.

Het onderzoek is verontrustend, nu ander onderzoek al uitwees dat de lengte van een baby een goede indicator is voor de gezondheid van een mens gedurende de rest van zijn leven. Verder bleek uit het onderzoek dat moeders met een laag opleidingsniveau en geen werk buitenshuis, de kleinste baby’s krijgen.

De cijfers komen van 6.700 baby’s die tussen 1987 en 2000 geboren zijn.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg