Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Klussen in babykamer: klassieke rolverdeling

Nog steeds klassieke man-vrouw rolverdeling bij klussen in de babykamer.

Moderne vaders mogen tegenwoordig heel betrokken zijn bij de zwangerschap, als het om de inrichting van de babykamer gaat hebben ze nog steeds weinig in te brengen. Bij moderne papa’s en mama’s geldt bij het klussen in de babykamer nog steeds veelal de klassieke rolverdeling.

Maar liefst 89% van de aanstaande moeders acht zichzelf verantwoordelijk voor de inrichting van de babykamer. Manlief heeft weinig te vertellen over de inrichting, maar mag wel klussen. Dit blijkt uit een onderzoek van Bosch en ikvader.nl.

Klussende papa’s
Toekomstige papa’s zijn nog steeds verantwoordelijk voor het klussen. Vier op de vijf mannen ziet het klussen in de babykamer als zijn primaire taak. Slechts één op de tien mannen vindt dat ook de vrouw hiervoor verantwoordelijkheid draagt. Iets minder dan een derde van de vrouwen is het hier mee eens.

Het blijkt ook dat mannen het klussen eigenlijk helemaal niet zo erg vinden. Zeker met hedendaagse klusapparaten (met nieuwe technologieën) is het klussen zelfs voor vaders met twee linkerhanden een fluitje van een cent.

Op tijd beginnen
Bijna 80% van de stellen start drie maanden tot een half jaar voor de geboorte met de inrichting van de babykamer. De top drie klussen waar de mannen wel het meest tegenop zien zijn:

  1. Behangen (32%)
  2. Schilderen (22%)
  3. Vloer leggen (15%)

Klussen met Koert-Jan de Bruijn
Acteur Koert-Jan de Bruijn bevestigt de resultaten uit het onderzoek: “Mijn vriendin is blij dat ik vroeg start met het klussen in de babykamer. Dat moet gewoon in orde zijn. Mijn vriendin neemt daarna zeker het initiatief bij de inrichting en zoekt veelal de spulletjes uit. Van de schilderijtjes aan de muur, de kleur van de nieuwe gordijnen en het behang tot de aankoop van de nieuwe commode. Daarna maak ik mij twee dagen kwaad en is de babykamer gereed.”

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg