Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Koffie houdt baby niet wakker

Moeders die veel koffie drinken en borstvoeding geven, houden hun kind daarmee niet wakker.

Dat publiceren onderzoekers van de Federal University of Pelotas in Brazilië in het tijdschrift Pediatrics. Een hoge cafeïneconsumptie bij de moeders verhoogt het aantal keren dat een baby (3 maanden) ’s nachts wakker wordt niet. De onderzoekers interviewden alle moeders uit Pelotas in 2004, net na de bevalling en drie maanden na de geboorte. Bij 885 (van de 4231) kinderen werd ook het slaappatroon gedurende 15 dagen bijgehouden.

Zwangerschap

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat 20 procent van de moeders veel cafeïne (meer dan 300 milligram per dag) gebruikte tijdens de zwangerschap en 14,3 procent deed dit drie maanden na de bevalling. De baby’s leken iets vaker wakker te worden als de moeder zowel tijdens als na de zwangerschap veel cafeïne consumeerde. Dit verschil was echter niet significant. “Cafeïneconsumptie tijdens en na de zwangerschap lijkt geen invloed te hebben op het slaappatroon van de kinderen als zij drie maanden oud zijn”, concluderen de onderzoekers.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg