Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamzorg blog: Kraamverzorgster én zwanger …

Kraamverzorgster, dát is wat ik altijd al wilde worden. Nooit heb ik hierover getwijfeld. Mijn moeder zei dat ik vroeger in elke kinderwagen moest kijken die voorbij kwam en dat ik altijd bezig was met het verschonen en eten geven van mijn poppen.

Ik heb nooit getwijfeld over welke opleiding ik ging doen. Kraamverzorgster moest en zou het worden, dus heb ik gekozen voor de opleiding Verzorgende IG. Met deze opleiding kon je niet alleen de kraamzorg in, maar ook de zorg doen voor ouderen of gehandicapten.

In het 3e leerjaar was het eindelijk zo ver, we mochten stage lopen in de kraam. De school zorgde voor een stageplek en dat was in mijn geval bij IVT kraamzorg. Na de kerstvakantie begon het, we kregen te horen wanneer we ‘in de wacht’ stonden en dus konden beginnen met werken. Wat was die dag spannend, want nu ging het gebeuren. Ik heb mijn telefoon niet uit mijn handen gehad.

Rond 15.45 uur belde IVT dat ze een gezin voor mij hadden. Mijn geluk kon niet op, eindelijk ging het gebeuren en mag ik dit werk doen! Het gezin is mij altijd bij gebleven, ik heb in mijn eerste week veel geleerd van een collega én de mensen waren ontzettend leuk! Nu wist ik het zeker; dit is wat ik wil!

Ik heb veel geleerd bij IVT; bij elk kraamgezin liep ik met een andere collega mee. Dat was fijn, want iedereen doet het op zijn eigen manier en zo leer je van iedereen iets. Aan het einde van mijn stageperiode kregen we te horen dat we mochten solliciteren. Ik wilde niks liever en heb meteen een e-mail gestuurd. Een week erna kwam ik erachter dat ik zwanger was. Even stond mijn wereld op z’n kop! Ik was nog bezig met mijn opleiding, weliswaar bijna klaar, maar ik moest nog een toets halen op school en bij de stage nog mijn examen doen. Niet alleen daar maakte ik mij druk over, … ook mijn sollicitatiegesprek zou een heel ander gesprek worden dan normaal. Ik moest gaan vertellen dat ik zwanger ben. Zouden ze mij nu nog wel aannemen? Alles spookte door mijn hoofd. Mijn vriend moest op school ook nog een toets halen; gelukkig had hij al een sollicitatiegesprek gehad en kon hij beginnen zodra hij zijn toets had gehaald.

Ik heb IVT gebeld om te vragen of ik nog een gesprek kon krijgen vóór mijn sollicitatiegesprek. Ik wilde graag eerlijk zijn en meteen vertellen dat ik zwanger was. Ze gaven aan hier wel over na te moeten denken, wat natuurlijk heel logisch is. In het eerstvolgende gesprek kreeg ik te horen dat ik mocht komen werken. Ik ben nog nooit zo blij geweest als toen!

Mijn droom is uitgekomen … alles valt op zijn plek! Kraamverzorgster én een super trotse zwangere vrouw in één!

Kraamverzorgende Linsey

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg