Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamzorg blijft in het basispakket

Kraamzorg blijft in het basispakket. Minister Schippers volgt een advies daarover van het Zorginstituut Nederland. Ze had daar om gevraagd naar aanleiding van reacties van burgers op haar oproep, om met voorstellen te komen voor bezuinigingen op het pakket. De minister zegt dat veel mensen hebben gereageerd en dat ze onder meer voorstellen hebben gedaan over de kraamzorg.

Schippers vindt kraamzorg in het basispakket noodzakelijk. Ze is het met het Zorginstituut eens dat die zorg bijdraagt aan het herstel van de moeder en een goed begin van het kind. Ze denkt dat mensen mogelijk te weinig van kraamzorg gebruik zullen maken, als die uit het pakket wordt gehaald. De minister schrijft aan de Tweede Kamer dat kraamzorg ook bijdraagt aan vroege signalering van kritische situaties.

Op maat

Schippers komt later mogelijk wel met aanpassingen. Zo wil ze in de toekomst meer kraamzorg “op maat”. Dat betekent bijvoorbeeld dat niet meer of minder uren zorg worden gegeven dan noodzakelijk. “Als de kraamvrouw weer zelf de regie kan voeren en het gezin voldoende op weg is geholpen, is kraamzorg niet meer aangewezen.”

De minister wil ook bekijken of de zorg voor een eerste en tweede kind wel even lang moet duren. Verder wil ze nader onderzoek naar wat je kunt vragen van familieleden en ze betwijfelt of een kraamverzorgende zich wel in alle gevallen moet bezighouden met de hygiëne in het huishouden.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg