Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamzorg blog: Badbevalling!

Op vrijdag 17 augustus om 18 uur stond ik weer in de wacht. Zoals altijd eet ik op zo’n wachtavond extra vroeg zodat ik daarna lekker relaxed niks meer hoef te doen. Alleen maar lekker voor de tv en deze keer naar de olympische spelen kijken. De avond verliep rustig en ik ging op tijd naar bed in de hoop nog een paar nachtelijke uurtjes slaap te pakken.

Om 03.30 werd ik gebeld, er was een thuisbevalling voor mij! Het was in Den Bosch, lekker dichtbij. Ik reed de straat in en zag dat er licht brandde in de kamer en gang. De deur ging al open, de verloskundige stond al op mij te wachten!

Ze vertelde meteen dat het om een badbevalling ging maar dat het nu even rustig was met de weeën. We gingen naar boven en ik stelde mezelf voor. De verloskundige stelde voor dat de kraamvrouw zou gaan douchen om te ontspannen zodat de weeën weer terug zouden komen.

Helaas gebeurde er de uren daarna weinig tot niets en besloot de verloskundige met de kraamvrouw dat ze lekker ging slapen en dat wij weer naar huis gingen. Enigzins teleurgesteld lag ik om 7 uur weer in mijn bed. Daar ging mijn badbevalling! Een paar uurtjes later belde ik naar de planning om het te vertellen. Het was best druk dus ik moest tot 18 uur in de wacht blijven. Zelf had ik aangegeven dat ik na 18 uur nog wel in de wacht wilde blijven voor de badbevalling. Na een paar lange uren werd het toch 18 uur! Ik was niet meer gebeld! De kans dat ik bij de badbevalling kon zijn werd weer iets groter.
En dan om 19.30 het verlossende telefoontje! “Mijn” kraamvrouw was aan het bevallen! En dus reed ik die dag voor de 2e keer naar het desbetrefffede adres! Deze keer deed de kraamheer zelf open en zei dat ik snel moest komen omdat het niet lang meer zou duren.
De kraamvrouw was al in het bad, beetje in zichzelf gekeerd. Haar man zei nog: “Ja, het is de zelfde!”op de vraag wie er binnen kwam.

Verder was er vooral stilte, rust, een soort sereenheid. De verloskundige hield zich ook op de achtergrond… We fluisterde af en toe wat met elkaar… Het persen was inmiddels begonnen… Nog steeds stilte….

En toen een klein half uurtje nadat ik voor de 2e keer daar binnenkwam werd de baby geboren! Het was heel bijzonder…de baby opende haar oogjes. De kraamheer, de verloskundige en ik zaten op onze hurken voor de badrand en keken alleen maar… De baby bleef zo’n 5 minuutjes onder water toen de moeder haar toch vast wilde houden. De baby kwam boven en begon vrijwel meteen te huilen. Daarna werd ze weer rustig en bleven moeder en dochter nog even in het bad. Vader knipte de navelstreng door en nog even later kwamen moeder en baby uit bad en gingen lekker op het bed liggen. We zorgende dat moeder en dochter het lekker warm kregen. Ook de vader kon er nu pas echt goed bij!
Wat me echt het meeste is bijgebleven is vooral de rust. Geen geluiden. Niet het op en neer geloop voor een washandje, een bekertje water, het gepraat…. Misschien moeilijk om uit te leggen maar het was echt zo rustig gegaan allemaal.

Ik heb daar de rest van het kraambed afgemaakt. Op dag 8 mocht ik nog even de foto’s van de baby zien zo net na de bevalling met haar oogjes open onder water. Unieke foto’s. Een hele bijzonder ervaring.

Patrizia, Kraamverzorgende IVT

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg