Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamzorg blog: Beestenboel

Deze week op weg naar Nuland, baby Mareau is thuisgekomen. Eén dag eerder geboren in het Jeroen Bosch ziekenhuis, gezond en 3540 gram schoon aan de haak. Mareau is het tweede kindje in dit gezin. Ze hebben ook 2 honden, ”yes, leuk” denk ik als verwoed hondenliefhebber. Honden en baby’s… gelukkiger kun je mij niet maken. Voor ik weg ging nog even stiekem op Facebook gekeken of mijn aanstaande gezin er op stond. Zo kan ik me vast een voorstelling maken waar ik de week door ga brengen. Maar dan zie ik ook de foto’s van de honden en moet ik toegeven: ik schrik lichtelijk! Niet 1 maar 2 American Staffords… je weet wel, die vechthonden die zo ontzettend negatief in het nieuws staan de laatste tijd. Van met die grote tanden, als ze je eenmaal te pakken hebben laten ze niet meer los. ”Helluuup.”

Eenmaal binnen is het een drukte van jewelste om me heen. Twee blaffende en springen honden, Hummer en Joy, die van hot naar her rennen. Door het dolle heen omdat het baasje net uit het ziekenhuis is en omdat er iemand vreemds binnen is. De kraamvrouw zit uitgeteld in een stoel, papa rent zich rot en oma loopt ook nog wat te ridderen. O ja, vergeet ik toch bijna de baby, die ligt gewoon rustig te slapen in de box en trekt zich nergens wat van aan. De honden blijven druk en worden even buiten in de ren gezet. ”Ff afkoelen”. Mijn opstart ritueel kan beginnen: praatje, controles, voeding, etc. De rest van de middag verloopt rustig.

De volgende dag kon ik gewoon achterom via de keukendeur binnen komen. Ja, ‘’makkelijk gezegd’’, dacht ik thuis, maar er zitten wel twee enorme Staffords achter die deur op me te wachten. Toch maar even appen met de kraamvrouw voor ik ga, ‘’nee joh dat gaat goed, ze doen niks, je kan hier gewoon heel de boel leeg halen zo waaks zijn ze“. En inderdaad een enorm hartelijk ontvangst met de nodige likjes en pootjes. In mijn achterhoofd wel steeds “alert blijven, alert blijven”. ‘s-Middags gingen het baasje en het vrouwtje naar bed. Ik zou beneden stofzuigen, op de baby letten en het flesje geven. Weer een uitdaging, want zouden de honden tegen stofzuigen kunnen? Het blijkt van niet, want Joy, de jongste van de twee, wordt dan woest. Dus voor het baasje en het vrouwtje naar bed gaan worden ze binnen in de bench gestopt. ‘’Blijven jullie daar maar lekker zitten’’ denk ik. Maar na een uur vind ik het eigenlijk wel zielig, ‘’ach weet je wat kom er maar uit’’, ik zie wel wat ze doen. Niks dus, gewoon blij zijn en even bij de baby snuffelen. Daarna gaan ze zelf ook liggen.

Met de dag wordt ik hartelijker begroet aan de keukendeur. De jongste gaat dan meteen haar bal halen en denkt ‘’leuk daar is ze weer, spelen maar’’. De oudste is heel zorgzaam voor de baby. Zo gauw ze een snikje of een kuchje hoort gaat ze haar baasje halen met een vragende blik van “kom, doe eens iets, ze heeft je nodig. Af en toe kunnen de honden ook vals worden tegen elkaar. Als ze bijvoorbeeld allebei aan hetzelfde bot zitten te knauwen. Dan hoor ik een hoop gegrom en zie ik enorme hoektanden… ‘’Ik bemoei me er niet mee, echt niet.’’ De kraamvrouw en haar man zijn ook zeer alert ten opzichte van de baby. Zeer streng en rechtvaardig, maar dat moet ook. Dat moet sowieso bij iedere hond, kat of whatever

Aan het einde van de kraamweek kon ik oprecht zeggen dat ik er twee vriendjes bij had. Zo lief en blij waren ze iedere keer tegen me. En de baby, Mareau, daar heb ik geen omkijken aan gehad. Zo lief en rustig… een schat van een baby!

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg