Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamzorg blog: Bekend terrein

Ik vind het toch altijd wel een eer als mensen mij voor de 2e of (soms zelfs) 3e keer aanvragen. Toch een teken dat je missie is geslaagd; dat de mensen het als prettig hebben ervaren hoe jij een week lang voor ze gezorgd hebt. Mijn onzekere ik komt dan nog wel even om de hoek kijken, want als ze de eerste keer zo tevreden waren, zouden ze het nu dan toch ook wel fijn vinden?

Zo ook dit gezin, waar ik 3 jaar geleden binnenkwam toen net hun eerste kindje was geboren. Een mooi jongetje met een bos donkere haartjes.

Ik zelf vind het de eerste dag altijd de kunst om uit te vissen hoe het gezin deze week graag wil zien. Laten we eerlijk zijn: De ene kraamvrouw is de andere niet. De één wil het liefst een luisterend oor, en met 1 pak pickwick redt je het samen niet op een dag, en de ander is wat meer op zichzelf. Meestal lukt het me aardig om me aan te passen in het gezin en er voor iedereen een gezellige week van te maken.

In dit gezin was me dit zeker gelukt en stond niet alleen moeders op dag 8 met een brok in haar keel, maar ook deze professionele, ervaren kraamverzorgster … Voordat ik thuis was had ik al een vriendschapsverzoek voor Facebook en de jaren die volgden zag ik zijdelings deze mooie baby opgroeien tot een actief peutertje.

Een aantal maanden geleden kreeg ik een privéberichtje dat ze zwanger was van hun tweede kindje en ze had mij als voorkeur opgegeven. Het zou leuk zijn als het zou lukken, maar niets zo onvoorspelbaar als een bevalling dus maar even afwachten.

Het toeval wilde dat ik net klaar was in een ander gezin, zodat ik op een gure vrijdagavond voor de tweede keer op dit adres aan de deur stond. De kou was ik zo vergeten toen ik binnenkwam, wat een hartelijk welkom. Super leuk om met de dreumes van 3 jaar naar z’n nieuwe broertje te gaan kijken. Apetrots stond hij aan het bedje naar z’n broertje te staren, en keek een beetje raar toen zijn papa vertelde dat ik degene was die 3 jaar geleden zijn billen verschoonde! De dagen die volgden verliepen super goed. Met de kraamvrouw (en heer) ging het heel goed, de baby deed het volgens het boekje en grote broer was niet bij me weg te slaan. Een tevreden gezinnetje, missie weer geslaagd!

Heerlijk om dit zo mee te mogen maken, dit zijn de dagen waarop ik naar huis rijd en me bedenk dat ik hier ook nog een salaris voor krijg!

Brigit, kraamverzorgster IVT

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg