Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamzorg blog: Mijn werktas

Als ik ’s ochtends de deur uit ga om naar mijn werk te gaan, sjouw ik altijd twee volle (soms 3, als ik de tas van de babyweegschaal mee tel) mee. Tas 1 is mijn handtas, een vrouw kan bijna niet zonder; vol met persoonlijke dingen, portemonnee, telefoon, autosleutels etc. Altijd handig om een losse handtas mee te hebben, voor als ik na het werk nog wat boodschappen moet doen.

Tas 2 is mijn werktas. Een tas vol dingen waarvan ik denk het misschien nodig te hebben tijdens mijn werkdag. Zo zitten er allerlei folders in over borstvoeding, gymnastiek oefeningen en stiften en stickers die ik bij me heb om samen met de eventuele andere kinderen uit het gezin een tekening te maken voor het kleine broertje of zusje. Ook zitten er grote broer en zus diploma’s in, formulieren met gegevens over de verloskundigenpraktijken en consultatiebureaus uit de omgeving en waarschijnlijk nog meer dingen waarvan ik het ooit een keertje gebruikt heb of waarvan ik denk het ooit nog eens nodig te hebben.

Maar in mijn werktas zitten daadwerkelijk ook een aantal zeer belangrijke dingen die ik als kraamverzorgster zeker bij me moet hebben. Zo heb ik altijd een doos wegwerp handschoenen bij, kraamdossiers, een bekkentje voor als ik ben opgeroepen om samen met de verloskundige een bevalling te begeleiden en een schoon werkshirt.

Ik hoor je bijna denken, een schoon shirt, waar heeft ze dat dan voor nodig, maar dat zal ik je vertellen…

Afgelopen week was ik aan het werk in een gezin en zoals bij onze taakomschrijving hoort was ik bezig (met wegwerphandschoenen aan) met het schoonmaken van de badkamer. Met een doekje in de hand was ik bezig om de douche uit te doen en toen gebeurde het…. Per ongeluk draaide ik de douche open. Oeps, en voordat ik het wist en kon reageren stond ik onder een koude straal, met als gevolg een kletsnatte rechterzijde. Nat shirt, nat hemd, natte bh, natte haren die daardoor ook nog eens uitzakte. Sta je daar….

Ik riep vanuit de badkamer naar het gezin dat de douche heerlijk was en goed werkte en dat het vooral geen zweet was wat ze zagen (en ondertussen hopen dat er geen visite aan zou bellen waarvoor ik de deur voor open zou moeten doen met dat natte shirt aan). Een beetje gegeneerd stond ik daar in de badkamer, kletsnat. Gauw met een schone handdoek mezelf een beetje afgedroogd, om toch nog een beetje goed voor de dag te komen. Tja, het is ons kraamverzorgsters allemaal wel eens overkomen denk ik… Maar goed, daarom heb ik dus altijd een schoon werkshirt bij…. Of voor als ik door die hele lieve en schattige baby, tijdens de verschoning, badje of andere mogelijkheid helemaal wordt onder gepoept of geplast…

Kim, Kraamverzorgende IVT

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg