Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamzorg blog: Ruim 15 jaar kraamverzorgende

Na het volgen van een opleiding en stage van 1,5 jaar bij IVT kraamzorg, mocht ik blijven! Als 22-jarige heb je dan nog écht het gevoel je te moeten bewijzen, dat je nieuwe ouders kunt helpen de zorg voor hun pasgeborene aan te leren. Maar … ik kom uit een ondernemers gezin en daardoor heb ik al vroeg geleerd om o.a. mee te draaien in het huishouden. Maar goed, dat is maar een klein onderdeel van het werk als kraamverzorgende. Het zorgen voor een gezin vond ik in het begin best moeilijk. Toen was ik elke keer heel zenuwachtig over waar ik terecht zou komen, wat voor gezin het is en of het zou klikken tussen hen en mij. Tegenwoordig maak ik mij daar geen zorgen meer over.

In al die jaren is er ook het een en ander veranderd in de kraamzorg. Zo kregen gezinnen toen 60 uur kraamzorg en nu 49 uur bij borstvoeding en 45 uur bij flesvoeding.
Dat was voor iedereen een hele verandering. Wij moesten ineens, alles wat we eerst in 60 uur deden, nu in 49 uur proppen. Iedereen heeft daar aan moeten wennen.

Gelukkig kan de verloskundige, indien het nodig is extra uren indiceren, zodat we meer tijd krijgen om ouders te helpen de zorg voor hun kindje ‘eigen’ te maken.
Sinds een paar jaar assisteren we ook bij poliklinische bevallingen in het ziekenhuis. Hierdoor zie en hoor je andere dingen en verbreed je weer je vakkennis.

Ik vind mijn werk nog steeds leuk en uitdagend. Ieder kraamgezin is weer anders en ook is iedere situatie weer anders. Daardoor gaat het nooit vervelen. Soms mag je bij gezinnen kramen waar je al een keertje bent geweest. Het is leuk om dan de kinderen te zien opgroeien, maar ook om te zien hoe de ouders zich hebben ontwikkeld.

In mijn werk vind ik het ook leuk om mensen in de watten te leggen, bijvoorbeeld met een lekkere fruitsalade of door te koken voor het gezin. Ik kook dan een heerlijke maaltijd tussen de middag, terwijl zij even liggen te rusten of slapen. ’s Avonds hoeven ze het alleen maar even op te warmen of in de oven te schuiven. Zo weet ik zeker dat ze gezond eten en dat komt weer ten goede aan een spoedig herstel van de kraamvrouw, maar ook voor de baby wanneer deze borstvoeding krijgt.

Kortom ik hou het voorlopig nog wel even vol met deze leuke en bijzondere baan!!

Yvonne, Kraamverzorgende bij IVT

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg