Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamzorg blog: vervolg “Zo ontzettend ziek”

Maand 5

Nou daar zijn we weer… Inmiddels zijn we alweer een tijdje thuis gelukkig. Hoofdpijn houdt helaas nog wel erg aan. Ik heb het zo’n 3 à 4 keer per week, dus het valt mij allemaal erg zwaar (maar het is voor een goed doel). De baby in de buik doet het gelukkig erg goed, dat is fijn. Inmiddels zijn we over de naam wel uit, maar dat houden we lekker nog even voor ons zelf. Onze grote nicht Anouk had wat namen opgeschreven en, ja hoor, daar stond de naam ertussen, net als bij Lynn. Erg knap van haar. Als we rond de 36 weken zijn, gaan we het haar vertellen. Dan is ze zo mega trots dat alleen zij  dat met ons mag delen…

Inmiddels weten we ook dat onze tweede spruit weer een meisje gaat worden. In het begin had ik het gevoel dat het een jongen zou worden, maar na alle ziekenhuis opnames dacht ik vrij snel dat het toch weer een meisje zou worden – wat natuurlijk niks zegt – maar daar ging ik vanuit, vanwege dezelfde zwangerschap en dezelfde kwalen.

Bij de 20 weken echo was alles goed! Alles zat erop en eraan! Dat geeft toch stiekem wel wat meer rust.

Maand 6

De 6de maand breekt aan, stiekem gaat het best wel hard allemaal. Geen ziekenhuisopnames meer gehad. De hoofdpijn houdt wel nog en dat is erg vervelend. Het zijn echt hormonen waar deze mama niet echt tegen kan. Ons kleine meisje is erg beweeglijk aan het worden en we zien mijn buik nu ook goed bewegen; erg bijzonder weer allemaal. Het is een lekker druk kindje net als onze eerste baby (die nog steeds wel druk is, maar ontzettend gemakkelijk en lief).

Sinterklaas hebben we lekker bij vrienden gevierd; een paar kleine cadeautjes, omdat we ook nog een Kerstman hebben, haha. Het was weer een geslaagd avondje. Onze kleine Lynn vertelde dat ze ook wel alles wil delen met de baby. Laten we hopen dat dàt ook gemeend is haha. Inmiddels ben ik wat therapeutisch aan het werk, de ene dag gaat dat beter dan de andere dag. De arbo arts deed gelukkig niet moeilijk en zegt ‘Als het gaat, dan gaat het en anders niet. Het is geen moeten!’. Dat geeft me toch wel wat meer rust. Nou … op naar maand 7. Ik hou jullie via deze blog op de hoogte!

 

kraamverzorgende Vera

 

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg