Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamzorg blog: “Zo ontzettend ziek”

Maand 1
Begin augustus 2016, we zijn een paar dagen in Den Helder geweest en mama moest ongesteld worden. Dag 28 brak aan en er gebeurde niks, dag 29 en er gebeurde niks. Op dag 30 waren we thuis. Ik rende natuurlijk meteen naar boven om in een potje te plassen. Ik heb de zwangerschapstest (die ik uiteraard al had liggen) gedaan; het duurde nog geen minuut.
JAAAAAA! We zijn zwanger. Ik liep naar beneden en zei tegen mijn man: “Wil je nog een leuke afsluiter?” Hij dacht serieus dat we wat gewonnen hadden haha! Ik liet de test zien! “Oh echttttt!”Ja, het is echt waar, maar natuurlijk is het nog heel pril. Toch heb ik meteen mijn mama (oma) gebeld, want ik kon het natuurlijk niet laten. Zij zat lekker met opa in Spanje! Dus mooi nieuws!

Maand 2
Bij ons eerste kindje heb ik veel in het ziekenhuis gelegen; uitdroging. Ik lag regelmatig aan het infuus en werd daar erg ziek van. Deze keer was ik hier weer bang voor. En ja hoor, bij 8 weken gebeurde het. Goede vrienden van ons trouwden op 27 augustus en net de dag ervoor kwam ik in het ziekenhuis terecht. Erg frustrerend, want zo’n dag wil je gewoon niet missen. Iets waar je zo op hoopt, vliegt in één keer weg. Ik was weer ontzettend ziek en in een mum van tijd uitgedroogd. Dus een nachtje aan het infuus en daarna thuis weer opknappen (elke keer is het een aanslag op je lichaam). En nu heb ik ook nog mijn dochter van 2,5 jaar rondlopen en dat is behoorlijk pittig.
Toen ik weer thuis was, bleef de hoofdpijn aanhouden. Net als bij ons eerste kindje. En wat ik zelf al dacht; hormonen daar kan mijn lichaam echt niet tegen. Het enige wat je dan mag, is paracetamol nemen. Maar dát werkte natuurlijk niet.

Maand 3
Langzaam knapten we weer allemaal op. Mijn hoofdpijn bleef wel licht aanhouden, maar daar was ik bekend mee in de zwangerschap.
Het moment brak aan om het aan onze kleine meid te vertellen, want  geheimhouden ging niet meer, ik was zó veel ziek. Zij vond het fantastisch en knuffelde mijn buik. Zo leuk om te zien hoe zij reageerde. Maar we vertelden haar wel dat het nog heel lang duurde. Maar dat vond ze gelukkig geen probleem.
Langzaam naderde de trouwdag van mijn broer, 9 september! Gaaf, maar ik was ook heel bang. Zou ik erbij kunnen zijn of lag ik dan weer in het ziekenhuis? De dag brak aan, ik stapte uit bed en voelde me goed. Gelukkig, hoe fijn is dat! Na de ceremonie zijn we naar huis gegaan en heb ik even kunnen slapen. Zo kon ik later weer fris bij het eten zijn. De dag was geslaagd! Het feest hebben we laten voorbij gaan om te voorkomen dat ik weer in het ziekenhuis zou belanden. En ja hoor, op maandagochtend 12 september … daar lag ik weer aan het infuus. Het maakt me natuurlijk erg bang! Zal het nu wekelijks gebeuren? Wat moet ik nou doen? Maar er is niks aan te doen, dan alleen maar op dat moment aan te sluiten aan het infuus.
Waar ik enorm naar uitkeek, waren de echo’s van de kleine. Wat groeide je al goed! We kregen meer echo’s dan normaal, omdat ik natuurlijk veel in het ziekenhuis lag, dat is standaard protocol. Wat een wonder is het toch allemaal weer. Toen ik de echo’s zag, dacht ik “ik kom er wel”.  Het zal zwaar worden, maar ik weet waar ik het voor doe!

Maand 4
De eerste drie maanden zijn voorbij. Stiekem gaat het toch wel hard. We begonnen namen te verzinnen en lieten Lynn (ons dochtertje) ook meedoen. Erg leuk wat die kleintjes dan allemaal bedenken. Ze is ook mee gegaan naar de echo, maar dat snapte ze nog niet helemaal. De baby mag er van haar al uitkomen. Deze maand zijn we op 10 oktober weer opgenomen, helaas. Het blijft allemaal kwakkelen, gelukkig wel met langere tussenpozen. Maar tussendoor heb ik ook last van zware hoofdpijn, dus echt genieten vind ik nog best moeilijk. Als ik dan een goede dag heb, doe ik daar wel volop aan mee. Ik onderneem dan iets met mijn dochter, omdat ik dan toch een beetje het gevoel heb dat ik haar tekort heb gedaan!

kraamverzorgende Vera

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg