Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamzorg met een Paastintje

Dit jaar moest ik werken met Pasen. Thuis doen we al geruime tijd niet meer aan eieren zoeken of aan paastakken versieren. Twee van de drie kinderen waren zelfs niet thuis Eerste Paasdag en Tweede Paasdag gingen ze zelf ook werken. Dus dat ik gewoon moest werken, was geen enkel probleem. Ik had er eigenlijk wel zin in!

Goede vrijdag werd ik opgeroepen, Koen uit Vlijmen zou thuiskomen. Hij was drie dagen eerder middels een keizersnede geboren. Een gezonde jongen van 4240 gram. Koen heeft nog een ouder zusje, Roos . Een lief klein meisje van 3 jaar die super trots is op haar nieuwe broertje. Toen ik arriveerde lag mama al lekker in bed, had al gegeten en de wasmachine draaide al. In de keuken stonden gezellige paastakken en overal lagen wel wat paaseitjes in huis. Na een paar uur merkte ik al de rust die dit gezin uitstraalde. Gaat helemaal goedkomen de komende paasdagen dacht ik nog, lekker rustig hier.

Maar ‘helaas’, papa kwam even tussen neus en lippen door met de mededeling dat er Eerste Paasdag ongeveer 16 man zouden komen brunchen. Wel of geen nieuwe wereldburger, de traditie met Pasen zou gewoon door gaan. Opa’s, oma, tantes, ooms, zussen, neef en nichtjes, iedereen zou komen. Geen probleem hoor, zei de kersverse papa, ze nemen het eten allemaal zelf mee en ruimen nadien alles zelf weer op. Mama en kleine Koen blijven lekker rustig boven in bed.

Kraamzorg Pasen

Zoals het bedacht was gebeurde het. Rond half 11 arriveerde de eersten met tassen vol eieren, soep, broodjes, asperges (uit Limburg) en heerlijke zelfgemaakte toetjes. Mama en Koen bleven lekker boven en beneden werd alles onder regie van oma in gereedheid gebracht. Af en toe kwam er iemand om de hoek van de slaapkamerdeur een liefdevolle blik op Koen werpen. Nog even de paaseieren ( 500… ) verstoppen in de tuin en het feest kon beginnen.

Ik vond het wel een beetje sneu voor mama, zo zielig helemaal alleen boven terwijl heel je familie beneden gezellig aan tafel zit. Alle controles van mama waren al gedaan en prima in orde, ook voelde ze zich fit en had ze een goede nachtrust gehad ( dankzij Koen ). Ik stelde voor om als iedereen aan tafel zou zitten gewoon mee aan te schuiven. Het zonnetje scheen lekker dus kon ze ook nog even buiten mee kijken hoe de allerkleinsten de eieren gingen zoeken. Het begon inderdaad te kriebelen dus mijn voorstel werd gretig aangenomen. Koen had na zijn rustige nacht een beduidend mindere ochtend dus ik zou boven blijven om Koen te troosten en te wiegen. Dit was voor mij ook genieten, heerlijk even knuffelen met de kleine man. Het werd een heerlijke, maar vooral gezellige Paasbrunch. Iedereen genoot. Na het eten ging mama weer naar boven en stak de rest weer massaal de handen uit de mouwen. In no-time keerde de rust weer weder. De paashaas was tevreden en ik had ook weer een ouderwets paasgevoel!!!

Anne Marie

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg