Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

4-6 maanden zwanger

Intake gesprek

Rond de 20-25 weken van jouw zwangerschap word je gebeld voor een intake gesprek of voor het maken van een afspraak om de intake via een huisbezoek te laten plaatsvinden. Tijdens deze intake wordt o.a. het verloop van de zwangerschap besproken en de bereikbaarheid rond de bevalling nogmaals doorgenomen. De intaker noteert de afspraken in jouw digitale zorgdossier. Bij eerste kinderen, of indien je de eerste keer bij ons bent ingeschreven, wordt een huisbezoek aangeboden. Bij volgende zwangerschappen wordt deze intake telefonisch gedaan. Echter kan er altijd een afspraak worden gemaakt voor een huisbezoek als je dit wenst. Door het intake gesprek relatief vroeg in je zwangerschap te plannen, kun jij je op je gemak voorbereiden en kunnen wij je beter voorzien van passende informatie en service.

Goed voorbereid

Tijdens de zwangerschap kun jij je op verschillende manieren voorbereiden op de bevalling en de kraamtijd. IVT kraamzorg biedt verschillende aanvullende zorg- en dienstverleningen aan waar je gebruik van kunt maken:

  • Ruim aanbod van cursussen rondom de zwangerschap voor aanstaande moeders én vaders;
  • Borstvoedingscursus;
  • Servicepunt voor de uitleen van hulpmiddelen kraamzorg en borstvoeding;
  • Pretecho bureau: beleef een unieke, eerste kennismaking met je kindje;
  • Handige uitzetlijst ‘Goed voorbereid!’ voor een zorgeloze bevalling thuis of in het ziekenhuis. Deze en nog andere nuttige informatiefolders kun je hier downloaden.

In volle verwachting

Alle cliënten van IVT kraamzorg ontvangen vanaf de vierde maand van de zwangerschap tot net na de kraamtijd de e-zine ‘In volle verwachting’. Deze maandelijkse mailing is afgestemd op de periode van de zwangerschap. Je leest niet alleen over de ontwikkeling van je baby, maar ook over het moeder- en vaderschap in spé, wat IVT kraamzorg voor jou kan betekenen, een handig doe-lijstje, boekentips en veel meer.

Voedingsadvies

Een gezonde voeding- en leefstijl is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde zwangerschap. Maar wat mag je nu wel of niet eten en drinken? En moet je eten voor twee nu je zwanger bent? Jouw verloskundige of gynaecoloog informeert jou graag hoe je gezond kunt leven tijdens de zwangerschap. Ook op website van het Voedingscentrum vind je nuttige informatie.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je alle informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier onze brochures "Informatie rondom de zwangerschap" en "Cursussen"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Gemert!
Lees meer
Samen
Samenwerkingen
Om jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit kraamzorg en continuïteit van zorg, staat een goede samenwerking tussen IVT kraamzorg en andere zorgverleners binnen de geboortezorg voorop.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van IVT Kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden en 'papa' blogger allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg