Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Bevalling

Bereikbaarheid rondom de bevalling

Wanneer je thuis bevalt, is het van belang dat je contact opneemt met IVT kraamzorg via: (073) 631 2342  (24 uur per dag bereikbaar, buiten kantoortijden neemt Erasmusbrug Zorglijn de bereikbaarheid waar).

Wanneer bel jij?

  • De eerste keer wanneer de weeën beginnen
  • De tweede keer in opdracht van uw verloskundige of huisarts.

Wanneer je in het ziekenhuis bevalt en overdag hier naar toe gaat, verzoeken wij je dit aan IVT kraamzorg te melden. Wanneer je weet dat je het ziekenhuis mag verlaten, neem je zo snel mogelijk opnieuw contact op met IVT kraamzorg.

Kun je ons niet bereiken buiten kantooruren?

Neem dan rechtstreeks contact op met het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch, telefoon: (073) 553 2000. Zij roepen direct een kraamverzorgende van IVT op.

Thuis of in het ziekenhuis bevallen

In Nederland mag je zelf bepalen of je in je vertrouwende omgeving thuis wilt bevallen of kiest voor het ziekenhuis, bijvoorbeeld omdat daar allerlei voorzieningen aanwezig zijn en het een gevoel van veiligheid geeft. Wanneer je zwangerschap zonder complicaties verloopt, is er in principe geen reden om in het ziekenhuis te bevallen. Uiteraard kun je bij het maken van jouw keuze altijd overleggen met je verloskundige. Mocht de plaats van de bevalling na de inschrijving voor kraamzorg wijzigen, geef het altijd even door via het contactformulier of bel naar (073) 631 2342.

Rol van de kraamverzorgende

Wanneer je  thuis of poliklinisch bevalt, assisteert onze kraamverzorgende jouw verloskundige bij je bevalling. Zij blijft tot minimaal twee uur na de geboorte van de baby en houdt de gezondheid van moeder en kind goed in de gaten. Indien de kraamverzorgende van IVT partusassistentie verleent in het ziekenhuis, zal zij na de bevalling meegaan naar huis om daar de kraamzorg op te starten.

Een prettig idee; één vertrouwd gezicht van begin tot eind.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg