Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Meer vrouwen voor het eerst moeder

Het aantal jonge gezinnen in Nederland is de afgelopen drie jaar toegenomen. Steeds meer vrouwen worden voor het eerst moeder en ook stellen ze het moederschap niet meer uit. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2010 zijn 184 duizend kinderen geboren, evenveel als in 2008 en 2009. Het aantal eerste kinderen is de afgelopen drie jaar echter gestegen van 82.000 in 2008 tot bijna 86.000 in 2010.

Twintigers
Terwijl het aantal vrouwen in de leeftijd 20 tot 40 jaar in dezelfde periode juist licht daalde. Twintigers stellen hun eerste kind dus niet meer uit en vrouwen in de 30 en 40 besloten alsnog moeder te worden.

De leeftijd waarop vrouwen voor het eerst moeder worden is de afgelopen decennia sterk gestegen. In 1980 kreeg een vrouw haar eerste kind op een gemiddelde leeftijd van 25,6 jaar. In 2004 was dit 29,4 jaar. En dat is nu nog steeds zo.

Huwelijk
Een ander verschil met 1980 is dat steeds meer kinderen worden geboren van wie de ouders niet getrouwd zijn. In 2010 waren dat er 43 duizend. Dat is de helft van alle eerstgeborenen.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg