Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Minder moedersterfte in Nederland

De kans dat een Nederlandse moeder sterft tijdens een zwangerschap of in het kraambed is sinds 2000 met 58 procent gedaald. Volgens het rapport State of the World Mothers 2014 van kinderrechtenorganisatie Save the Children presteert Nederland daarmee opvallend goed.

Nederland staat dan ook in de top 10 wereldwijd als het aankomt op een laag risico op moedersterfte. Over een periode van 15 jaar staat Nederland zesde, in 2014 vijfde. Finland voert de lijst aan. In Niger was de kans de afgelopen 15 jaar op moedersterfte het grootst, in 2014 presteerde Somalië het slechtst.

Obesitas

In het rapport dat dinsdag is gepubliceerd wordt tegelijk gewaarschuwd dat in veel geïndustrialiseerde landen de kans groeit dat een moeder een zwangerschap of bevalling niet overleeft. Ook experts hebben daar geen sluitende verklaring voor.

„In de Verenigde Staten vermoeden velen dat de toename wordt veroorzaakt door meer risicovolle bevallingen, veroorzaakt door obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Bovendien krijgen vrouwen steeds ouder kinderen en worden er vaker meerlingen geboren door een toename aan kunstmatige bevruchtingen.”

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg