Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Minister Schippers (VWS) prijst kraamzorg

Op de Dag van de Kraamzorg in Nieuwegein heeft minister minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vandaag via een videoboodschap vertelt hoe belangrijk zij het werk van kraamverzorgenden vindt.

‘U bent die extra ogen en oren en die zijn cruciaal’, zei Schippers. ‘Als acuut extra zorg nodig is, ziet u dat. Vaak beter dan jonge ouders in die roes na de geboorte van hun kindje. U ziet het als eerste wanneer er in een gezin te weinig geld is, als er schulden zijn, of als de sfeer gespannen is.’

Kraamzorg op maat
De minister geeft aan dat zij naar ‘kraamzorg op maat’ wil: ‘Geen standaard uren meer, maar kijken: wat is er nou echt nodig in dit gezin? En hoe kunnen we dat zo doelmatig mogelijk doen?’

Trots
De kraamzorg heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt en mag daar trots op zijn, aldus de minister. ‘Nu moet u door. Claim uw positie in dat team met gynaecologen, verloskundigen, kinderartsen en anesthesisten. Een gelijkwaardige positie, zoals ook staat in het Advies van de Stuurgroep Zwangerschap en Geboorte: moeder en kind in de hoofdrol en zorgverleners die héél goed samenwerken. Samen kunt u de zorg bieden, die elke moeder en elke baby verdient. Beste kraamverzorgende, laat zien wat u kunt, pak uw positie!’

Bekijk de videoboodschap.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg