Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Moeder breekt wereldrecord ‘borstvoeding doneren’

De Amerikaanse Alicia Richman is de nieuwe recordhouder ‘meest gedoneerde borstvoeding’. Richman doneerde in tien maanden tijd maar liefst 329 liter melk aan het goede doel, schrijft de site Huffington Post.

Kort na de geboorte van haar zoon Drake, in maart 2011, ontdekte Richman dat ze veel meer melk produceerde dan haar kind ooit zou kunnen drinken. Toen er twee vriezers vol zaten met gekolfde melk, besloot de Amerikaanse andere moeders en kinderen te helpen.

‘Ik ben zo blij dat ik niet alleen mijn eigen baby, Drake, kan helpen, maar ook alle andere baby’s die ziek zijn en hulp nodig hebben’, verklaarde ze tegen de Amerikaanse zender News 8.

In Juni 2011 begon zij met het doneren van haar borstvoeding aan de Mothers Milk Bank of North Texas. Zij gaf zich op voor The Guiness World Records om ook andere moeders te stimuleren om hun melk te doneren. ‘Ik wil iedereen aanmoedigen om mijn record te verslaan. Alhoewel ik het ook zelf wil proberen te verbreken met ons tweede kindje…’

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg