Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Moeders krijgen te weinig slaap

Vrouwen die pas moeder zijn geworden zouden graag een keer uitslapen. Slechts 13 procent van de nieuwe moeders vindt dat ze ’s nachts genoeg slaapt. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Meer dan de helft van de moeders vindt dat ze te weinig slaap en wil dat graag veranderen, zo blijkt uit een slaap- en moederschaponderzoek door de website JongeGezinnen.nl onder 1.213 moeders.

Voor de geboorte van haar kinderen sliep 83 procent van de moeders minstens 7 uur. Sinds de komst van de baby slaapt slechts 3 procent nog meer dan 8 uur. De helft slaapt 6 uur of meer, een kwart slaapt tussen de 5 en 6 uur en 11 procent van de vrouwen moet het doen met maar 4 tot 5 uur slaap per nacht.

Eerlijk
Ruim 3 procent van de moeder stapt ’s nachts uit bed om voor hun kind te zorgen. Een kwart heeft de nachtdienst eerlijk verdeeld en gaat er om en om uit. Bijna 10 procent verdeelt het op basis van degene die ’s morgens langer kan blijven liggen en in slechts 2 procent van de gevallen is de partner degene die er altijd ’s nachts uit gaat.

De meeste moeders staan tussen zes en zeven uur ’s ochtends op en 30 procent komt een uur late uit bed. De meesten gaan ’s avonds tussen tien en elf uur naar bed en slechts die procent houdt het vol tot na middernacht.

Kort lontje
Een kwart van de ondervraagden heeft op het werk te maken met concentratieproblemen wegens slaapgebrek. Privé ondervinden nog meer moeders last: 30 procent kan zich moeilijker concentreren. Moeders geven aan minder energie te hebben, humeuriger te worden en een kort lontje te hebben.

Meer dan de helft van de moeders geeft aan dat ze tijd nemen om bij te tanken. Ze doen een dutje als hun kind slaapt of gaan naar bed terwijl hun partner of een oppas voor de baby zorgt. Toch is slaapgebrek voor de meeste moeders geen reden om zich ziek te melden op het werk, minder dan 10 procent doet dit wel eens.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg