Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Moeders vertonen universeel gelijke hersenpatronen bij huilende baby’s

Als een baby huilt, hebben moeders wereldwijd niet alleen dezelfde reacties ook hun hersenpatronen blijken sterke gelijkenissen te vertonen.

Onderzoekers van het Amerikaanse Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD) hebben ontdekt dat het gehuil van baby’s bij moeders een specifieke hersengebied activiteert, die is gerelateerd aan beweging en spraak.

De studie borduurt onder meer voort uit studies waaruit is gebleken dat mannen en vrouwen anders reageren op babygehuil.

De hersenactiviteiten blijken bij moeders uit elf verschillende landen, onder meer Argentinië, België, Kameroen en Japan, hetzelfde te zijn. De resultaten van dit onderzoek zouden kunnen helpen bij het behandelen van verzorgers bij wie een gevaar voor problematisch gedrag bestaat, zo menen de onderzoekers.

Het team bestudeerde 684 jonge moeders en namen een uur van de interactie met hun vijf maanden oude baby in hun huis op. Ze keken onder meer naar hoe de moeders reageerden op het huilen van hun kinderen. In elk land bleken moeders geneigd hun kind op te pakken en tegen ze te praten.

Met behulp van fMRI-studies van andere groepen vrouwen, vond het team dat babygehuil diverse delen van de hersenen activeerden. Het gaat onder meer om het zogeheten supplementaire motorische schors, dat beweging en spraak initiëert, de Gyrus frontalis inferior, dat gaat over de productie van spraak en de Gyrus temporalis superior waar geluid wordt verwerkt.

Bron: Nu.nl

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg