Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Mogelijke oorzaak herhaalde miskramen ontdekt

Onderzoekers hebben een mogelijke oorzaak voor herhaalde miskramen ontdekt. De Britse onderzoekers hebben moleculaire signalen ontdekt die er bij vrouwen voor zorgen dat een embryo in de baarmoeder wordt geaccepteerd. Ook hebben ze aangetoond dat bij vrouwen met herhaalde miskramen dit signaal abnormaal is.

Het onderzoek dat is uitgevoerd door het Imperial College Londen en de Universiteit van Warwick, suggereert dat medicijnen mogelijk de uitkomst kunnen bieden voor vrouwen met herhaalde miskramen.

Innesteling

In het begin van de zwangerschap moet een embryo zich kunnen innestelen in de baarmoeder. De baarmoeder is een paar dagen in elke menstruatiecyclus gevoelig voor innesteling van het embryo.

Het innestelen kan zo alleen plaatsvinden wanneer een embryo naar behoren is ontwikkeld. Momenteel weten wetenschappers maar een paar biologische details van het proces dat innesteling van een embryo mogelijk maakt.

Signalen

In het laatste onderzoek, dat is gepubliceerd door het tijdschrift PLOS ONE, hebben onderzoekers de chemische signalen die worden geproduceerd door cellen in de baarmoeder in het laboratorium onderzocht.

Het molecule IL-33 blijkt een sleutelrol te spelen. IL-33 wordt door meerdere cellen tijdens de acceptatiefase in de baarmoeder afgegeven.

Normaliter is het effect van het IL-33 in de baarmoeder kort. Dit zorgt voor de korte periode dat innesteling plaats kan vinden. Echter, bij vrouwen die meerdere miskramen hebben gehad blijkt het effect van IL-33 groter en langer te duren tot wel 10 dagen, wat suggereert dat de acceptatie van embryo’s in de baarmoeder niet goed wordt gecontroleerd.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg