Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Museumprijs 2016 voor Nationaal Monument Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught is de winnaar van de Museumprijs 2016, de jaarlijkse, door de BankGiro Loterij gesponsorde publieksprijs van 100.000 euro.

Het museum liet met ruim 37 procent van de stemmen de andere genomineerden, Verzetsmuseum Amsterdam (33 procent) en Nationaal Militair Museum in Soest (bijna 30 procent), nipt achter zich. Een recordaantal van bijna tachtigduizend mensen stemde via museumprijs.nl op de genomineerde musea, dit jaar in de categorie oorlogs- en verzetsmusea.

Reële beleving

Een vakjury selecteerde de drie genomineerde musea voordat de publieksstemronde begon. Volgens de jury is Kamp Vught er op uitstekende wijze in geslaagd de dramatiek van dit voormalige SS-concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog “om te zetten in een reële beleving”.

Kamp Vught bestaat 25 jaar als Nationaal Monument. Jaarlijks trekt het museum meer bezoekers, vorig jaar 74.000. Sinds de nominatie is een grote publiekscampagne gevoerd, onder meer met gesproken boodschappen van bekende Nederlanders op de eigen site, een lichtreclame op het plaatselijke Van der Valk-Hotel en advertenties in regionale kranten.

Vreemd

Die campagne voelde best een beetje vreemd, zegt woordvoerder Anja Spaninks. „Normaal roffelen wij niet zo op de trom.”

Het museum zal de geldprijs gebruiken voor een nieuwe vaste presentatie, die meer op kinderen en buitenlandse bezoekers is toegesneden. Daarvoor is een bedrag van vier ton nodig.

De Museumprijs dateert van 1990 en is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. Doel van de prijs is om musea die zich weten te onderscheiden te belonen en om een breed publiek bij de musea te betrekken.

Recente winnaars van de prijs zijn het Fries Museum in Leeuwarden (2015), het Klok & Peel Museum Asten (2014) en het Joods Historisch Museum in Amsterdam (2013).

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg