Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Nachtelijke bevalling even veilig als overdag

Ziekenhuizen hebben de verloskundige zorg in de nachtelijke uren sterk verbeterd. Het is nu net zo veilig om ’s nachts in een ziekenhuis te bevallen als overdag. Dat schrijven twee deskundigen op het gebied van babysterfte in het vakblad Medisch Contact.

In 2008 hadden twee andere gynaecologen aan de bel getrokken, omdat de babysterfte in ziekenhuizen doordeweeks buiten kantoortijden 23 procent hoger bleek te liggen dan overdag. Dat zou onder meer te wijten zijn aan een gebrek aan ervaren personeel in de nachtelijke uren. De cijfers kwamen uit de periode 2000-2004.

Gynaecoloog Loes van der Leeuw-Harmsen en medisch bedrijfskundige Hans Schaaf hebben nu de cijfers uit de periode 2004-2008 geanalyseerd en daaruit blijkt dat er geen verschil meer is.

Ze denken dat dit onder meer komt doordat ziekenhuizen meer verloskundigen in dienst hebben genomen en ook in het algemeen scherper letten op de veiligheid.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg