Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Nieuwe samenwerking verloskundige en gynaecoloog bij stuitligging

Op 8 januari 2014 start het versiespreekuur in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Tijdens dit spreekuur wordt geprobeerd een ongeboren kind dat in stuitligging ligt, te draaien. Bij een stuitligging ligt de baby met het hoofd bovenaan in de baarmoeder en met het achterwerk (of de stuit) naar beneden. Voor de bevalling houdt deze positie extra risico’s in. Normaal ligt de baby met het hoofdje naar beneden. Het versiespreekuur is een samenwerking tussen de verloskundigen uit de regio ’s-Hertogenbosch en het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De samenwerking betekent dat een gynaecoloog samen met een verloskundige uit de regio of verloskundige van het ziekenhuis het kind probeert te draaien. Een ervaren team zorgverleners zal de versie uitvoeren. Door een apart spreekuur in te stellen is er voldoende rust, ruimte en aandacht om de versie uit te voeren, waardoor de slagingskans wordt vergroot.

Stuitliggingen komen tijdens de zwangerschap regelmatig voor, maar in de meeste gevallen draait het kind uit zichzelf het hoofd naar beneden. Wanneer kinderen bij 35 weken zwangerschap nog steeds in stuitligging liggen, kan geprobeerd worden om door uitwendige handgrepen het kind in hoofdligging te draaien. Daardoor wordt de kans op een normale vaginale baring vergroot en de kans op een keizersnede verkleind. Met een ervaren team is de kans dat een kind door de uitwendige versie draait van stuitligging naar hoofdligging ongeveer 50%. Meer informatie over het spreekuur.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg