Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Ongeboren baby herkent liedjes van zingende moeder

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat een ongeboren baby een liedje herkent als hun moeder dat gedurende enkele weken regelmatig zingt. Dat schrijft de Daily Mail.

Onderzoekers van de Universiteit van Florida vroegen 32 vrouwen, die elk 28 weken zwanger waren, om zes weken lang elke dag drie keer hetzelfde kinderliedje te zingen. Vervolgens vroegen ze de vrouwen om naar een laboratorium te komen voor onderzoek. Daar bleek dat de hartslag van de ongeboren baby trager werd als een onbekende vrouw hetzelfde kinderliedje zong. Als de onbekende vrouw een ander liedje zong, vertraagde de hartslag van de baby niet.

Muziek

Om er zeker van te zijn dat de moeder de hartslag van de baby niet beïnvloedde, moesten de moeders tijdens de test met koptelefoons naar een stuk klassieke muziek luisteren. “We wilden van de baby weten of hij of zij het liedje herkende”, zo zegt Charlene Krueger, die het onderzoek leidde. “Uit ons onderzoek blijkt dat de stem van de moeder belangrijk is voor een ongeboren baby. De foetus herkent de stem van de moeder en reageert daar op. “Krueger hoopt dat door haar onderzoek dokters en verpleegkundigen die zorgen voor te vroeg geboren baby’s vaker opnamen met de stem van de moeder aan de kinderen laten horen. Volgens haar heeft dat een positieve invloed op hun ontwikkeling.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg