Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Papa’s en borstvoeding

Papa’s spelen een belangrijke rol in het slagen van borstvoeding. Lees hieronder het zeven stappenplan voor de man om van borstvoeding een succes te maken.

 1. Bereid je goed voor!
  Ontdek de bijzondere eigenschappen van de twee sterke punten van de moeder van je kind. Ga tussen het behangen van de babykamer en het test-rijden van de kinderwagen door, mee naar de borstvoedingscursus om alles te leren over de productie van moedermelk en mogelijke defecten die zich voor kunnen doen. Zet het telefoonnummer van de lactatiekundige in je telefoon, je weet maar nooit wanneer je het nodig zult hebben.
 2. Verdedig je fort.
  De eerste uren en dagen na de geboorte zijn belangrijk voor de start van de borstvoeding. Bewaak als een leeuw je vrouw en kind. Jaag onnodige indringers weg, signaleer foute adviezen en zorg voor rust, zodat er veel huid op huid contact mogelijk is en de productie van de melk op gang kan komen.
 3. Wees koelbloedig.
  In de jungle van hormonen en onzekerheid is het essentieel dat de papa het hoofd koel houdt wanneer problemen de aanval openen. Het is jouw taak om de mama er doorheen te slepen en te zorgen dat ze geen pijn heeft. Vertel haar dat ze het echt kan, kijk op borstvoeding.com voor tips en bel een lactatiekundige voor advies.
 4. Vertrouw op de natuur.
  Borstvoeding is gebaseerd op de eenvoudige wet van vraag en aanbod. Wanneer de vraag tijdig gesignaleerd wordt en beantwoord wordt met aanbod, zal de productie op peil zijn. Geen enkele noodzaak dus om over te stappen op het meten is weten van kunstmelk. De ingrediënten van de borstvoeding worden precies afgestemd op de behoefte van de baby en is dus een product van de allerhoogste kwaliteit! Vergelijk het met een Ferrari, waarom zou je dan kiezen voor die Trabant.
 5. Geniet!
  Niet alleen van die prachtige grote borsten. Maar ook van het moment waarop je je kindje uit bed haalt om naar mama te brengen om te drinken, de rust wanneer je kindje drinkt, de nachten dat je kindje tevreden bij de mama aan de borst ligt en weer lekker in slaap valt.
 6. Start tijdig met fles-drink-training.
  Start zodra je kindje zes weken is met het dagelijks laten drinken van mamamelk uit een fles en doe dit elke dag. Verslap niet! Ook Johan Cruyff wist niet na 1 dag hoe hij moest voetballen! Het gevaar van ontroostbare huilbuien door de hongerklop en de nodige stress ligt altijd op de loer.
 7. Ken je feiten.
  De WHO heeft als richtlijn dat kindjes de eerste twee jaar borstvoeding zouden moeten krijgen. Dit heeft allerlei gezondheidsvoordelen en zorgt dus voor minder defecten op latere leeftijd. Zorg dat kritiek afgeweerd wordt met deze kennis als wapen en informeer waar mogelijk andere papa’s.

Bron: www.borstvoeding.com

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg