Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Heeft jouw kindje al een eigen paspoort?

Vanaf 26 juni 2012 is het bijschrijven van je kind in jouw paspoort niet meer mogelijk. Alle kinderen moeten dan een eigen paspoort of Nederlandse identiteitskaart hebben indien ze naar het buitenland reizen.

Vóór 1 mei

Gaan jullie deze zomer met het gezin naar het buitenland en heeft jouw kind nog geen eigen paspoort, dan is het verstandig om snel een reisdocument aan te vragen. De Rijksoverheid adviseert ouders om vóór 1 mei een paspoort of identiteitskaart aan te vragen in verband met de verwachtte drukte en de wachttijd die dit met zich mee brengt. Wanneer je voor 1 mei het paspoort aanvraagt wordt er geprobeerd het paspoort te leveren voor 30 juni, het begin van de zomervakantie.

Kind jonger dan veertien

Blijf je deze zomer in Nederland en is je kind nog onder de veertien? Dan hoef je je voorlopig geen zorgen te maken en kan je gewoon wachten tot de drukte voorbij is. In Nederland ben je namelijk pas vanaf je veertiende levensjaar je verplicht te kunnen identificeren. Als je als ouder je kind hebt bijgeschreven in je paspoort dan blijft jouw paspoort gewoon geldig. Je hoeft dus geen nieuw paspoort voor jezelf aan te vragen.

Keuze paspoort of identiteitskaart

Twijfel je of je een paspoort of identiteitskaart voor je kind moet aanschaffen? Met een Nederlandse identiteitskaart kan gereisd worden naar:

  • De lidstaten van de Europese Unie;
  • Andorra, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Turkije, IJsland en Zwitserland.

Voor reizen naar alle andere landen is een paspoort nodig

Meer informatie: www.rijksoverheid.nl en www.paspoortinformatie.nl

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg