Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Een kijkje in de wereld van...
Inschrijven doe je hier

Wanneer

Mooie pretecho beelden zijn met name afhankelijk van de ligging en beweeglijkheid van jouw kindje en niet alleen van het aantal weken dat je zwanger bent.

Een 2D pretecho kan je al vroeg in jouw zwangerschap laten maken. De beste periode voor een 3D/4D pretecho is tussen de 25e en 28e week van de zwangerschap. Jij kan natuurlijk ook kiezen voor een afspraak op ander tijdstip tot uiterlijk de 34e week van jouw zwangerschap. Iedere periode van de zwangerschap geeft andere unieke beelden van jouw kindje.

12 weken zwangerschap

Jij ziet al een compleet ‘mini-mensje’ dat ongeveer 7 cm is van kruin tot stuitje. Jouw kindje is al volop in beweging.

16/17 weken zwangerschap

Jouw kindje is ongeveer 16cm tot 18cm groot. In deze periode kan je zien of jouw kindje bijvoorbeeld al drinkt of dat er een plasje in de blaas zit. Als je wilt weten of het een jongen of meisje wordt, is het mogelijk om vanaf de 16 weken een geslachtsbepaling te laten doen.

18/19 weken zwangerschap

Jouw kindje is ongeveer 20 cm groot. Het gezichtje begint zich al duidelijker af te tekenen en is met name te zien wanneer het ‘en profil’ (van de zijkant) in beeld wordt gebracht.

Vanaf 25 weken zwangerschap

De lengte van jouw kindje is ongeveer 33 cm en begint ook een onderhuids vetlaagje te krijgen. Wanneer het gezichtje in beeld wordt gebracht zie je al wat bolle wangetjes. Vergeleken met de eerste helft van je zwangerschap zie je nu alles veel gedetailleerder.

Tot 33/34 weken zwangerschap

Jouw kindje is ongeveer 43 cm en daarmee vaak te groot om nog goede beelden te maken van het gehele lichaam. Mooie beelden zijn nu vooral te maken van het gezichtje. Pas als het kindje is ingedaald, wordt ook dat wat lastiger.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Gemert!
Lees meer
Samen
Samenwerkingen
Om jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit kraamzorg en continuïteit van zorg, staat een goede samenwerking tussen IVT kraamzorg en andere zorgverleners binnen de geboortezorg voorop.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van IVT Kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden en 'papa' blogger allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg