Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Proef moedermelkbank van start

Het gaat om een studie waarbij medici proberen te achterhalen of te vroeg geboren baby’s zich beter en gezonder ontwikkelen, als ze moedermelk krijgen. De zuigelingen krijgen melk van de bank, als hun eigen moeder geen borstvoeding heeft.

Het gaat om een onderzoek van 2 jaar. Er zijn veel aanwijzigingen dat de moedermelk beter is voor de kinderen. Als dat inderdaad zo bljkt te zijn, kunnen alle prematuur geboren baby’s met een geboortegewicht lager dan 1500 gram in aanmerking komen voor de moedermelk van de bank.

Het ziekenhuis is het afgelopen voorjaar begonnen met het inzamelen van moedermelk. Sanquin Bloedvoorziening keurt de melk op veiligheid. Naar schatting 400 baby’s worden de komende twee jaar getest. De afdelingen neonatologie van het Amsterdamse AMC, Erasmus MC, UMC Radbout en UMC Groningen zijn ook bij het project betrokken. De kinderen kunnen ook daar gebruikmaken van de melkbank.

De gedacht is dat de te vroeg geboren kinderen minder vaak darmontsteking en minder infecties hebben als ze moedermelk krijgen. Ook zouden ze minder in het ziekenhuis te hoeven worden opgenomen.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg